Skip links

Helaas zijn de voorstellingen van Hello, Dolly! geannuleerd. Bezoekers worden door de theaters op de hoogte gebracht van de verschillende mogelijkheden en alternatieven.

Simone Kleinsma over Hello, Dolly!

“Ik heb het geluk gehad dat ik vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly is een van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren… alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.”
– SIMONE KLEINSMA

Simone Kleinsma stapt in voetsporen Bette Midler met hoofdrol in HELLO, DOLLY!.

Simone Kleinsma gaat de rol van Dolly spelen in de legendarische musical comedy HELLO, DOLLY! De musical is vanaf februari 2020 te zien in de Nederlandse theaters en ging op 8 maart in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Met maar liefst vijf verschillende producties en 14 Tony Awards is HELLO, DOLLY! een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. Afgelopen jaar vertolkte Bette Midler de rol van Dolly en mocht zij hiervoor een Tony Award voor Beste Actrice in ontvangst nemen.

Naast Simone Kleinsma zijn ook Paul de Leeuw, Freek Bartels, Marjolijn Touw e.a. te zien in deze musical comedy!

HELLO, DOLLY! het verhaal
HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor… haarzelf!

Theateralliantie en MediaLane
HELLO, DOLLY! is een samenwerking tussen de Theateralliantie en MediaLane. De Theateralliantie presenteert jaarlijks meerdere grootschalige voorstellingen in samenspraak met de Nederlandse Theaters. Door deze samenwerking tussen theaters en producenten is het mogelijk om grote musicaltitels voor de theaters te produceren.

Het is de eerste theaterproductie van MediaLane sinds recentelijk bekend werd dat het bedrijf zich verder uitbreidt met een theaterafdeling voor reizende producties. Naast theater produceert MediaLane live entertainment en televisie.

Media

Script: Michael Stewart
Muziek & Liedteksten: Jerry Herman
Regie: Glenn Casale
Vertaling: Jan Rot
Choreografie: Daan Wijnands

Decorontwerp: Carla Janssen-Höfelt
Video-ontwerp: Lars Gorter
Kostuumontwerp: Yan Tax
Associate choreografie: Eline Vroon
Met: Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Freek Bartels, Marjolijn Touw e.a.

Gebaseerd op het toneelstuk “The Matchmaker” van Thornton Wilder.
Originele productie in regie en choreografie van Gower Champion.
Broadway productie van David Merrick en Champion Five Inc.

Gepresenteerd onder toezicht van Auteursbureau ALMO te Antwerpen namens William Morris Endeavor Entertainment, LLC, NY.