Skip links

Willemijn Verkaik over Waitress

“Toen ik in 2018 Waitress zag op Broadway dacht ik het al: wat zou het tof zijn als deze musical naar Nederland zou komen! Ik was altijd al weg van de muziek van singer-songwriter Sara Bareilles en vind het dan ook helemaal terecht dat ze voor deze musical genomineerd werd voor een Grammy. De vocaal veeleisende rol van Jenna te mogen spelen, een sterke vrouw die de obstakels in haar leven weet te overwinnen en uiteindelijk stevig op twee benen komt te staan, vind ik dan ook fantastisch. Ik kijk ernaar uit om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze hartverwarmende voorstelling.”
– WILLEMIJN VERKAIK

Waitress vertelt het verhaal van Jenna, een serveerster uit een Amerikaans provinciestadje die graag taarten bakt. Jenna zit gevangen in een ongelukkig huwelijk en droomt van een uitweg. Een bakwedstrijd in een nabijgelegen stad geeft haar de kans op een nieuw leven. De vriendinnen van Jenna denken het recept naar geluk voor haar te weten maar wanneer zij zwanger raakt en de vonk overslaat met haar gynaecoloog lijken er meerdere opties op het menu te staan. Waitress viert de vriendschap, het moederschap en de liefde.

Waitress is een musical die gebaseerd is op de gelijknamige Amerikaanse film van Adrienne Shelly uit 2007, met Keri Russell in de hoofdrol. Waitress is al drie seizoenen lang een doorslaand succes op Broadway en het Londense West End. De voorstelling reist momenteel ook door Amerika en Canada. Met de aanstekelijke nummers geschreven door Sara Bareilles, een mix van singer/songwriter, blues en pop heeft de musical de harten van het internationale theaterpubliek voor zich weten te winnen. De musical is in Amerika vier keer genomineerd voor een Tony Award waaronder Beste Musical en Beste Muziek.

Waitress is de tweede samenwerking tussen MediaLane Theater en de Theateralliantie. Vanaf februari 2020 is ook Hello, Dolly! te zien in de Nederlandse theaters.

Media

Speellijst

25 & 26 september 2020
SCHOUWBURG HET PARK
Hoorn
BINNENKORT IN VERKOOP
03 oktober –
06 december 2020
DELAMAR THEATER
Amsterdam
BOEK VIA THEATER
KOOP VIA EVENTIM
08 december 2020 –
03 januari 2021
CHASSÉ THEATER 
Breda
BOEK VIA THEATER
KOOP VIA EVENTIM
19 januari –
31 januari 2021
LUXOR THEATER
Rotterdam
BOEK VIA THEATER
KOOP VIA EVENTIM
02 februari –
12 februari 2021
WILMINKTHEATER
Enschede
BOEK VIA THEATER
23 februari –
14 maart 2021
THEATER ORPHEUS
Apeldoorn
BOEK VIA THEATER
KOOP VIA EVENTIM
16 maart –
04 april 2021
MARTINIPLAZA
Groningen
BOEK VIA THEATER
KOOP VIA EVENTIM
6 april –
18 april 2021
LUXOR THEATER
Rotterdam
BINNENKORT IN VERKOOP
20 april –
09 mei 2021
PARKSTAD LIMBURG THEATERS
Heerlen
BOEK VIA THEATER

Script: Jessie Nelson
Muziek & Liedteksten: Sara Bareilles

Gebaseerd op de film geschreven door Adrienne Shelly