Skip links

KINDERAUDITIES

Momenteel zijn er twee auditie oproepen voor musicals met kinderen.

KLIK HIER VOOR DE AUDITIEOPROEP VOOR ANNIE DE MUSICAL

Kijk hieronder verder voor Charlie and the Chocolatefactory:

Willy Wonka zoekt jou!

Willy Wonka is voor de landelijke tournee van Charlie en de Chocoladefabriek – de Musical in 2022/2023 (vanaf eind augustus 2022) op zoek naar talentvolle jongens tussen 8 en 13 jaar oud met een maximale lengte van 1.50 m. Alle personages zijn rond de 11 jaar en zingen solo in deze voorstelling. Je moet dus beschikken over zang, – én acteertalent dat wij je helpen te ontwikkelen op de Charlie School! Met de Charlie School beginnen we in maart 2022!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste talenten voor de volgende rollen:

– Charlie: de bescheiden jongen met een hart van goud
– Augustusde snoepkont
– Mike: de gameverslaafde

Wij zijn opzoek naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden.

Verloop auditietraject:
De voorselectie vindt plaats doormiddel van een video, waarin je jezelf mag presenteren. De hieruit gekozen kinderen worden, als de situatie dat toelaat, uitgenodigd voor de live-auditie die op 13 februari wordt georganiseerd in Amsterdam. 

STAP 1: vul hier het inschrijfformulier in

STAP 2: upload hier een duidelijke foto van jezelf

STAP 3: bereid je video-auditie voor met onderstaande materialen

Het voorstellen en de monoloog zijn verplicht maar als je jouw zangtalent liever laat horen met een zelfgekozen lied mag dat ook. Gebruik dan wel een instrumentale begeleiding en kies voor een sterk couplet en refrein.

Download hier het auditiemateriaal voor de jongens:
1. Willy Wonka! Het originele lied uit de musical (MP3)
2. Willy Wonka! Nederlandse auditieliedtekst (PDF)
3. Willy Wonka! Ingezongen auditielied (MP3)
4. Willy Wonka! Bladmuziek van het auditielied (PDF)
5. Willy Wonka, Pianobegeleiding, om mee te oefenen in een rustig tempo (MP3)
6. Willy Wonka! Pianobegeleiding, te gebruiken voor je eigen video (MP3)
7. Monoloog Wonka Kids (PDF)

STAP 4: neem jouw video-auditie op
1. Stel jezelf voor met je naam, leeftijd en woonplaats.
2. Ga dan door met de monoloog: eerst hoe je hem zelf zou doen en daarna nog een keer op een hele andere manier. Bijvoorbeeld met een ander accent of andere emotie.
3. Zing daarna het liedje in op de instrumentale versie van het auditielied, òf zing een couplet en refrein op de instrumentale versie van een lied dat je zelf hebt gekozen.
LET OP: film in de breedte (horizontaal) en lever alles bij voorkeur aan in één bestand. Natuurlijk mag je je beste opnames achter elkaar monteren.

STAP 5: stuur jouw video-auditie uiterlijk op 6 februari in via deze link*

Je hoort uiterlijk 8 februari of je door de voorselectie bent gekomen en of je in aanmerking komt voor de live-auditie. Is dit het geval, dan krijg je van ons een uitnodiging met een tijd voor de live-auditie en wat je voor deze auditie moet voorbereiden. 

Als je na de live-audities wordt aangenomen voor de Charlie School ontvang je uiteraard meer informatie over de productie, zoals de planning van de repetities en voorstellingen, het aantal benodigde speelbeurten e.d. en de data en locatie van de Charlie School.

Willy Wonka wenst je veel plezier met de voorbereiding en kijkt uit naar het resultaat!

*BELANGRIJK: je auditie-inschrijving is pas compleet nadat je je video hebt ingestuurd. Komt jouw video ná 6 februari pas binnen, dan wordt jouw auditie-inschrijving helaas niet meer in behandeling genomen.