Skip links

NIEUWS

Directeur Theateralliantie naar Stadsschouwburg Haarlem

Edwin van Balken vertrekt naar Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Nadat hij dit samenwerkingsinitiatief tussen theaterproducenten, gezelschappen en theaters heeft vormgegeven en deze stichting inmiddels een volwaardige positie in de theatersector heeft bereikt, vertrekt directeur Edwin van Balken per 1 oktober a.s. naar de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

“Ik ben reuzetrots dat het ons gelukt is om samen met een kern van zeven ondernemende theaters grootschalige theaterproducties te presenteren aan een breed en enthousiast publiek. De Theateralliantie biedt duidelijk een oplossing voor het tekort aan kwaliteitsproducties voor de grote zalen in Nederland en mede daarom willen veel theaters, makers en producenten via de Theateralliantie met elkaar samenwerken. Ik laat de stichting met veel vertrouwen achter om zelf de stap te maken naar twee schitterende podia in mijn eigen woonplaats”, aldus Edwin van Balken.

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Van Balken wordt algemeen directeur van de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, die over drie zalen beschikken met een brede programmering van o.a. concerten, toneel, dans en cabaret. Van Balken was van 2009 tot en met 2017 algemeen directeur van DeLaMar Theater en deed daarvoor ruime managementervaring op bij o.a. Schiphol en NS.

Theateralliantie
De Theateralliantie presenteert in nauwe samenwerking met inmiddels meer dan twintig theaters en vijf producenten grootschalige kwaliteitsvoorstellingen aan het Nederlands publiek. Middels deze innovatieve constructie bracht de Theateralliantie Fiddler on the Roof, Selma Ann Louis, Sophie, The Color Purple, We zijn hier voor Robbie en The Addams Family en mocht in haar korte bestaan samen met andere producenten 11 musical awards in ontvangst nemen. De voorbereidingen voor de zevende productie zijn inmiddels gestart. Op 15 juni a.s. gaat Amadeus in de regie van Theu Boermans in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Komend theaterseizoen presenteert de Theateralliantie ook Annie de musical in samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties en Hello, Dolly! in samenwerking met MediaLane.