Skip links

DE REBEL. ZIJN MUZIEK. ZIJN ONDERGANG.

AMADEUS vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert tot zijn verbijstering dat de het geniale talent waar hij zelf zo naar verlangt door God aan Mozart is geschonken. Verteerd door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst acht Oscars.

Naast de negen castleden en het koor staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

Recensies

Media

Tekst: Peter Shaffer
Regie & vertaling: Theu Boermans
Dramaturgie: Karim Ameur

Met: Mark Rietman, Sander Plukaard, Esther Scheldwacht, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamill Jones, Lisa Zweerman en Teun Donders.
Decorontwerp: Bernhard Hammer
Kostuums: Mattijs van Bergen

Muzikale leiding: Hernan Schvartzman
Arrangementen: Daniel Hamburger
Geluid: Maarten Houdijk
Technische coördinatie: Lex Boere
Regieassistent: Marjolein Pollman
Uitvoerend producent: Rosalie Mohr
Marketing & PR: Daniel Jaspers & Joyce Wasterval