Skip links

THE COLOR PURPLE

GESTOPT

EEN INDRUKWEKKENDE BROADWAY MUSICAL.
The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn.

Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pulitzer Prize. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway. Na een speelperiode van ruim drie jaar vond de vernieuwde versie via London opnieuw de weg naar New York en mocht, net als de eerste versie, vele prijzen in ontvangst nemen.

The Color Purple speelde in de zomer van 2018 een succesvolle serie in de NDSM-Loods in Amsterdam, waarna de tournee langs de theaters van de Theateralliantie volgde. De laatste voorstelling werd gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg op 13 januari 2019.

Recensies

Co-productie: Theateralliantie , Imago Theaterproducties en OpusOne
Regie en vertaling: Koen van Dijk
Cheografie: Carolien Holman-Canters
Muzikale leiding: Paul Maassen
Met:  Naomi van der Linden, Edwin Jonker, Carlos de Vries, Jeannine La Rose, Malaika Elvers, Jerrel Houtsnee, Jennifer Norden en Caitlin Baank

Creatief producent: Maarten Voogel
Decor: Eric Goossens

Kostuums: Joost van Wijmen
Licht: Benno Barends
Geluid: Tobias Stolk